Tratamentul cataractei la Visionclinic

Singurul tratament curativ in cazul cataractei este tratamentul chirurgical.

Pre-operator se efectueaza un examen complet al ochiului si se efectueaza masuratoarea (numita biometrie) prin care se alege puterea cristalinului artificial care urmeaza a fi implantat.

Operatia de cataracta se efectueaza in clinica noastra cu aparatul de facoemulsificare Stellaris ®, produs de firma americana Bausch&Lomb. Cu ajutorul acestui aparat ultramodern, se extrage prin metoda facoemulsificarii cristalinul natural opacifiat, dupa care se implanteaza un cristalin artificial pliabil (foldabil). De cele mai multe ori acest cristalin este si prelucrat asferic.

•Operatia de cataracta se face ambulator (nu se interneaza pacientul) si la un singur ochi intr-o sedinta ambulatorie. In cazul in care ambii ochi necesita operatie, operatia se face pe rand, la fiecare ochi separat, la intervale de timp diferite (nu in aceeasi zi la ambii ochi)
•Anestezia pentru operatia de cataracta este locoregionala (o injectie parabulbara, langa ochi) sau topica (in picaturi)
•Datorita inciziei mici (1.8mm-2.2mm) plaga chirurgicala nu se sutureaza (nu se coase), ceea ce asigura o vindecare rapida si totodata scade astigmatismul post-operator
•Interventia chirurgicala dureaza aproximativ 15 minute
•Metoda de operatie folosita in clinica noastra asigura recuperarea si vindecarea rapida si sigura a ochiului operat
•Complicatiile sunt, in general, minime si tratabile

Post-operator, pacientul trebuie sa mentina pansamentul doar in cursul primei nopti dupa operatie. Tratamentul post-operator consta exclusiv in utilizarea de picaturi intr-un interval de 30 de zile. Pacientul poate relua activitatile cotidiene a doua zi post-operator.


Parteneri