Clinică de oftalmologie București

Priveşte lumea cu alţi ochi

Visionclinic

Visionclinic

Solicita programare

SOLICITA PROGRAMARE SOLICITA PROGRAMARE

Clinică de oftalmologie București

Clinică de oftalmologie București

Visionclinic

Visionclinic

Solicita programare

SOLICITA PROGRAMARE SOLICITA PROGRAMARE

 

INTREBARI FRECVENTE

Daca nu ai gasit informatia dorita, adreseaza o intrebare aici.


Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Consultatia generala din cadrul clinicii noastre include:

  • Masurarea acuitatii vizuale
  • Examen biomicroscopic al polului anterior
  • Autorefractometrie si determinarea dioptriilor (prescriere de ochelari)
  • Masurarea tensiunii intraoculare (cu aplanotometru Goldman sau prin metoda non-contact)
  • Examinarea fundului de ochi

Uneori, in timpul consultatiei medicii nostri constata ca sunt necesare si alte investigatii pentru a va pune un diagnostic cat mai precis. Aceste investigatii si masuratori nu sunt incluse in pretul unei consultatii generale si se platesc separat conform preturilor afisate pe site-ul nostru la sectiunea Preturi

Cand un pacient are cataracta, cristalinul este tulburat si acuitatea vizuala este scazuta. Acest lucru nu se poate imbunatati decat prin indepartarea cristalinului, adica printr-o operatie de cataracta. Alte posibilitati de tratament nu exista.

Operatia de cataracta este in functie de nevoile vizuale ale fiecarui pacient. Daca vederea pe care pacientul o are la un anumit moment nu il mai multumeste, trebuie sa se opereze.

Cataracta este diagnosticata prin scaderea treptata a vederii la distanta si imbunatatirea vederii la aproape (ochiul devine miop).

Cataracta avanseaza in general in timp si duce la scaderea treptata a acuitatii vizuale pentru distanta si imbunatatirea acuitatii vizuale la citit (cei care purtau ochelari la citit vad acum fara ochelari). In general, pacientul nu are dureri.

Posibile simptome ale cataractei sunt:

  • vedere incetosata (foarte des)
  • dificultati de vedere noaptea
  • halouri in jurul luminilor

Inaintea operatiei de cataracta puteti sa va continuati activitatile cotidiene in mod normal.

In ziua operatiei, este important sa nu va machiati si sa nu va dati cu crema pe fata. Medicatia pe care ati primit-o de la doctorii dumneavoastra pentru alte afectiuni nu se intrerupe nici in ziua operatiei, deci va puteti lua tratamentul dumneavoastra in mod normal si in ziua operatiei. Puteti manca normal in ziua operatiei.

Dupa operatie evitati sa va frecati la ochiul operat sau sa va apasati pe ochiul operat. Puteti sa va spalati pe corp imediat dupa operatie. In ochiul operat nu trebuie insa sa intre nici apa si nici sapun cel putin doua saptamani dupa operatie. Evitati eforturile fizice mari si loviturile la ochi. Evitati activitati dificile, cum ar fi inotul sau mersul la sauna. Daca va supara lumina puternica, soarele, etc. puteti purta ochelari de soare. Nu intrerupeti medicatia dumneavoastra zilnica recomandata pentru alte afectiuni. Va puteti continua activitatile cotidiene (de ex. gatit, menaj, servici), exceptand activitatile care presupun eforturi fizice mari si/sau in mediu poluant (de ex. praf, vant, substante volatile, santier). Dupa operatie pacientul nu poate conduce masina pentru ca va fi pansat la ochiul operat. Medicul oftalmolog ii va comunica la controlul post-operator in prima zi dupa operatie cand poate lua parte din nou activ la circulatia rutiera.

Puterea dioptriei cristalinului este stabilita de medicul oftalmolog in urma biometriei.

Pacientul trebuie sa decida daca doreste un cristalin artificial cu care sa vada si la distanta si la aproape fara ochelari (cristaline multifocale) sau un cristalin cu care sa vada la aproape sau la distanta fara ochelari, iar la distanta sau la aproape cu ochelari (cristaline monofocale).

In cazul in care pacientul are astigmatism, medicul oftalmolog ii va propune un cristalin toric pentru corectia astigmatismului pre-existent.

Daca operatia nu va fi efectuata, acuitatea vizuala se va inrautati mai mult sau se va pierde total. In plus, poate aparea inflamatia ochiului si cresterea tensiunii intraoculare (glaucom) cu dureri oculare foarte mari.

Operatia de cataracta dureaza in general aproximativ 15 minute. Inaintea operatiei sunt insa necesare o serie de pregatiri pre-operatorii ale pacientului, iar dupa operatie va avea loc o discutie cu medicul. In total, calculati cu o durata de aproximativ doua ore pentru timpul petrecut in clinica noastra in ziua operatiei.

Urmatoarele masuri si proceduri de triaj au fost implementate la Visionclinic pentru prevenirea raspandirii virusului COVID-19:

  • Numarul de controale pe zi a fost redus pentru a limita numarul pacientilor care se afla simultan in interiorul clinicii oftalmologice
  • Pacientii sunt verificati de simptome COVID-19 inaintea consultatiei. Sunt rugati sa ramana acasa si sa solicite o re-programare pacientii care prezinta urmatoarele simptome: simptome asemanatoare gripei, ca de exemplu febra, tuse, dificultati respiratorii, oboseala (mult mai mult decat in mod obisnuit), pierderea poftei de mancare sau pierderea brusca a gustului sau mirosului
  • Tuturor pacientilor li se va masura temperatura la intrarea in clinica
  • Toti pacientii sunt rugati sa completeze un chestionar cu intrebari referitoare la prevenirea raspandirii COVID-19
  • Pacientii nu vor putea intra in clinica insotiti de alte persoane, insa vor putea fi adusi/preluati de insotitori la intrarea in clinica. Personalul nostru se va ocupa de insotirea si ajutorul pacientilor care necesita insotitor
  • Purtarea mastii este obligatorie in interiorul clinicii oftalmologice, atat pentru pacienti cat si pentru personalul clinicii. Va rugam sa va aduceti masca proprie. In caz contrar va vom pune noi la dispozitie o masca
  • Toti pacientii sunt rugati sa se dezinfecteze pe maini cu solutia de dezinfectare pusa la dispozitie la intrarea in clinica
  • Pacientii sunt rugati sa respecte regulile de distantare sociala in conformitate cu marcajele din clinica
  • Incaperile si zonele de contact din interiorul clinicii sunt curatate si dezinfectate regulat. Zonele de contact ale aparaturii folosite la consultatii sunt dezinfectate dupa fiecare utilizare/pacient